Aandachttraining voor volwassenen

voor alle leeftijdscategorieën
 
Er zijn veel verschillende oorzaken voor stress te benoemen. Werk, familie, gezondheid - er kunnen plotselinge veranderingen zijn, of een situatie met aanhoudende, langdurige spanning. Ziekte, verlies, chronische pijn, het gevoel van opgejaagd zijn door verplichtingen op het werk, of gebrek aan tijd voor jezelf door de zorg voor een ander, de balans tussen werk en ontspanning kwijt zijn, algemene onrust of gepieker, niet meer ontspannen kunnen blijven in stressvolle situaties - dit zijn maar een paar voorbeelden van de druk die we in het dagelijks leven kunnen ervaren.


Vaak zijn onze automatische reacties op dergelijke stress niet behulpzaam bij het verminderen daarvan. We reageren op druk en signalen - vaak van buitenaf, maar ook voortkomend uit onze eigen gedachten - en realiseren niet (meer) dat we bewuste keuzes kunnen maken om onszelf te ondersteunen. Dat is waarbij Aandachttraining helpt, met als kern Mindfulness Based Stress Reduction, oftewel MBSR.

De Aandachttraining of Basistraining Mindfulness voor volwassenen bestaat uit volledig MBSR programma. 

Het programma bestaat uit:

  • een (telefonisch) voorgesprek met de trainer
  • 8 bijeenkomsten van 2,5 uur
  • 1 oefendag of stilte-dag inclusief lunch
  • mogelijkheid tot een afsluitend gesprek
  • de kosten bedragen  560,- per deelnemer, inclusief trainingsmap en CD's
  • een gereduceerd tarief is in overleg mogelijkVERGOEDINGEN

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt een deel van de kosten bij stress en burn-out klachten. Kijk ook even op de ZorgWijzer.  Een toenemend aantal gemeenten biedt mantelzorgers vanuit de WMO de mindfulness training aan.  Informeer ernaar bij uw gemeente! 

vmbn-logo
vmbn-logo

T TERUG NAAR HET OVERZICHT VAN ALLE TRAININGEN   T

 

 

 


 
 
 
 
E-mail